Barber hajstílusok blog - barber world astoria barber shop budapest belváros

Legfelkapottabb hajstílusok

Ebben a blog – ban összeszedtük a legnépszerűbb hajstílusokat, ami a mai barber shop – pok világában elérhető, hogy könnyebb legyen nektek a választás, illetve a kommunikáció a választott barber – rel. Fontos megjegyezni, hogy a képeken látható modelleknek nem biztos, hogy ugyan olyan hajszerkezete van, mint neked, ezért mindenképpen érdemes egy szakavatott borbéllyal egyeztetni, hogy valóban hozzád illik – e a választott style.

Crop

A frufru. A hangsúly egyértelműen a frufrun van. Felül hosszabb, ollóval elkészítendő, oldalt rövidebb, géppel, átmenetesen készül. Abszolút egyszerűen kezelhető és beállítható frizura, viszont megfelelő vastagságú haj textúra szükséges a precíz és mutatós elkészítéshez. Csekkold a képeket, és ha úgy gondolod, ez a frizura kifejezi a személyiségedet, egyeztess egy professzionális barber – rel és valósítsd meg önmagad.

crop haircut - crop hajvágás barber world astoria

Pompadour

Biztosan mindenki emlékszik még a pompadour hajstílus ikonikus alakjára, Elvis Presleyre, aki méltán híres volt a lázadásról. A pompadour eredetileg egy lázadó hajviselet. Elől megemelt hajtő és hátrafelé rövidülő, hátrafésült hajstílus. Nagyon elegáns megjelenést tud adni, egy modernkori, újragondolt pompadour barber hajstílus akár ez fade kíséretében. Ezzel a stílussal viszonylag többet kell foglalkozni, hogy mindig pacekül mutasson. Frissen kimosni, beszárítani, majd a megfelelő hajformázó szerekkel belőni/fixálni.

Pompadour barber shop

Elvis Presley

Barber shop Budapest - pompadour hajvágás barber world

Modern Pompadour

Quiff

Az előzőleg említett pompadour egyik fajtája. Ezt a következő jelzőkkel tudnánk illetni, laza, lezser, kócos, vagány. A patentre befésült pompadour ellentettje. Kevesebb törődést és waxozást igényel, mint a közeli ”rokona”. Itt nem érvényesül az a tény, hogy,,ne érj a hajamhoz, mert szétmegy” nyugodtan bele lehet túrni napközbe is, hiszen pont a rendezetlenség a legfőbb jellemzője ennek a stílusnak.

Barber World Astoria - quiff hajvágás barber shop

Slicked back

Azaz a hátrafésült. Teljességében elegáns, kifinomult hajstílus. Abszolút kortalan még a gyerkőcöknél is nagyon vagányan tud kinézni. A felső hossznak legalább 12-15 cm hosszúságúnak kell lennie, hogy tökéletesen kivitelezhető és fixálható legyen. A legtöbb barber shop a lentebb található undercut – tal társítja ezt a frizurát.

slicked back hajvágás - barber world astoria barber shop budapest belváros

Flat top

Magyarul lapos tetejű. Ezzel a tipikus katonai hajviselettel, rengeteg akciófilm hősnél találkozhatunk. A lényege a nevében rejlik, a fej tetején lévő hajszerkezet tökéletesen egyforma hosszúságot ad. Nagyon pontosan és precízen kell elkészíteni ezt a hajstílust. A teljes hajtömeg felfelé szárításával kezdődik a folyamat. Itt is fontos megjegyezni, amennyiben ezt a frizurát választod, kérj tanácsot egy tapasztalt barber – től, hogy megfelelő-e a hajszerkezeted és a hajtextúrád, illetve, hogy az arcvonalaidhoz illik-e a Flat top.

flat top hajvágás - flat top haircut barber world astoria
barber shop budapest belváros flat top haircut - flat top hajvágás barber world astoria

Undercut

Vagyis az ”alávágott”. Legegyszerűbben úgy tudjuk körülírni, hogy kapcsolat nélküli a haj felső része az oldalsóval. Kétféle undercut hajvágási stílust különböztetünk meg. Az egyik, ami átmenettel készül viszont kapcsolat nélküli lesz a fejtetőn lévő haj az oldalsó hajrésszel. A másik verzió, oldal hátul egy méretre van vágva átmenet nélkül és éles a kontraszt a fejtetőn lévő hajjal.

hosszú haj undercut hajvágás - barber shop budapest belváros

Hosszú hajban undercut nullás átmenettel

Undercut haircut - barber world astoria

Rövidebb hajban undercut

Undercut one length - Barber Shop Budapest

Átmenet nélküli egy hossz undercut

Spiky

A tüsis, előre – felfelé tüsisen elkészített és fixált hajstílus. Fontos szerepe az ollózási technika, hogy a tincsek könnyedén elkülönüljenek egymástól és egyszerűbben is lőhessük be a kívánt formát. Kérhetjük összedolgozva átmenetesen vagy esetleg kombinálhatjuk az undercut hajstílussal.

Spiky hajvágás - spiky haircut barber shop budapest
Spiky hajvágás - spiky haircut barber shop budapest

Buzz cut

A gépi hajvágás, gyakorlatilag egy férfias, egyszerű és nem kíván nagy törődést, még elaludni sem lehet. A legegyszerűbb buzz cut ami mindenhol egy méretre van vágva, felül, oldalt és hátul. Sokan gondolják, hogy ezért nem megyek barber shop – ba, veszek egy 3000.-Ft-os hajvágógépet és otthon letolom magamnak. Meg lehet próbálni, viszont itt sem mindegy, hogy milyen irányból, merre toljuk a gépet és a kontúrvonalakról már nem is merünk beszélni, hogy nagyon könnyen el lehet rontani. A buzz cut – ot még megspékelhetjük egy átmenettel, akár egészen bőrből indulóból, hogy szép, igényes hajviseletet és fejformát varázsoljunk.

Buzz haircut barber world astoria - buzz hajvágás barber shop budapest astoria

Ha úgy gondolod sikerült bemutatnunk a legfelkapottabb stílusokat, vagy megvan a választásod, hogy melyik az, amelyik igazán hozzád illik és kifejezésre juttat, nincs más dolgod, mint az alábbi „IDŐPONTFOGLALÁS” gombra kattintani, lefoglalni az időpontodat és ellátogatni a szeretett barber szentélyedbe.

Barber Shop Budapest szívében, Barber World Astoria 1088 Bp. Rákóczi út 9.

További blogbejegyzések

Barber Shop Budapest szívében, az Astorián

Barber Shop Budapest szívében, az Astorián

Miért érdemes a Barber Shop - ot választanod? Ha pontosan olyan frizurát szeretnél, mint amit kitaláltál vagy kinéztél valamelyik magazinban, akkor nem mindegy, hogy ki vágja le a hajadat. Nagyon fontos, hogy a megfelelő tudással és tapasztalattal rendelkező borbélyt...

bővebben
A leggyakoribb kérdések

A leggyakoribb kérdések

Nemrégiben felkerült a weblapunkra a  ’’GYIK”  azaz a Gyakran ismételt kérdések aloldal. Ezzel a bloggal szeretnénk még jobban kibővíteni a palettát, hogy mik a leggyakrabban elhangzott kérdések a vendégek felől. Egy biztos, a vendégek visszajelzéseiből és kérdéseiből...

bővebben
Fadek, avagy az átmenetek

Fadek, avagy az átmenetek

Ha meghalljuk a barber shop kifejezést, szinte egyből az átmenetekre, angolul fade – ekre gondolunk. Meg kell hagyni, hogy az átmenetekre nagy hangsúly van fektetve a divatos hajviseletek miatt, de önmagába egy szép fade még kevés a tökéletes frizura vagy szakáll...

bővebben