Hot towel shave avagy a meleg törölközős borotválás

Mivel sok meglévő és új vendégünk érdeklődik a meleg törölközős borotválás menete iránt, amely a barber shoppok népszerű szolgáltatása, úgy döntöttünk, hogy bemutatjuk és írunk róla nektek egy cikket. ☺

Mi a meleg törölköző szerepe és hogyan néz ki a borotválás menete?

A meleg, forró törölköző azért fontos, hogy a pólusokat kitágítsuk, a szőrszálakat megpuhítsuk, így sokkal tökéletesebb végeredményt érhetünk el.

1. lépés

Borotválkozás előtti eukaliptuszos krémet dolgozunk be a bőrbe, mely segít megnyitni a pólusokat és puhítja a bőrt.

2. lépés

Gondosan bebugyoláljuk a vendég arcát, ügyelve, hogy megfelelő levegőmennyiséghez jusson. ☺

A törölközőt 4-5 percig rajta hagyjuk, míg a gőz és a krém kifejti hatását. 

3. lépés

Eltávolítjuk a meleg törölközőt, majd körkörös mozdulatokkal, borotvapamacs segítségével, felhabosítjuk a borotvakrémet vagy borotvaszappant. Alaposan beledolgozzuk, felvisszük a bőr felületére, ezzel biztosítva a penge akadálymentes siklását.

4. lépés

A borotválás megkezdése. Először mindig a szőr növekedési irányával megegyezően borotválunk.

5. lépés

Miután  a barber növekedési iránnyal megegyezően elvégezte a borotválást, ismét egy réteg borotvaszappant viszünk fel a bőr felületére és a szőr növekedési irányával ellentétesen borotválunk. Ezzel biztosítva a tökéletes, borostamentes arcbőrt.

6. lépés

A borotválás végeztével, nagyon fontos, hogy a nyitott pólusokat lezárjuk, ezzel elkerülve a szőrtüszőgyulladást és a bőrpírt, melyet hidegtörölköző segítségével tehetünk meg. A hideg törölköző nyugtatja és hidratálja a bőrünket, összehúzza a pólusokat.

7. lépés

A finishelés és a bőrápolás. A hideg törölköző eltávolítása után, arcszeszt és borotválkozás utáni bőrápoló krémet viszünk fel, a tökéletes regeneráció és hatás érdekében.