Rövid vagy hosszú haj? Barber Shop Budapest

Hosszú vagy rövid haj?

Biztos sok férfiben megfordult már a kérdés, hogy mi lenne, ha hosszú hajam lenne, hogy állna? Illene-e az arcformámhoz? Egyszerűbben tudnám kezelni, vagy csak nyűg lenne? És biztosan van erre ellenpélda is, akik hosszú hajúak és foglalkoztatja a gondolat őket, hogy mi lenne, ha rövid frizurára cserélnék.

Urak! Mindenkinek az kell, ami nincs. Ezt pontosan tudjuk az élet minden területén és így van ez a barber világban is. 

Bármerről is nézzük a dolgokat, hosszúról rövidre vagy rövidről hosszúra, érdemes konzultálni szakemberrel, jelen esetben a borbély lesz az, aki átlátja a kérdésedet. Sok tényező befolyásolja az elhatározásod, például a hajad szerkezete, hajszálak vastagsága, töredezettsége, állapota, melyet nem biztos, hogy önállóan képes vagy megítélni, ezért minden esetben javallott egy barber shop felkeresése.  

Kezdjük először a hosszú hajjal kapcsolatos észrevételeket. 

Tudni kell, hogy maga a hajnövesztés nem egy párnapos vagy párhetes folyamat, akár több évet is igénybe vehet a kiszemelt haj hosszától függően. Figyelembe kell venni, hogy mennyit szeretnénk a hajkoronánkkal foglalkozni, ezt mindenképp jelezzük a barber shop –ban, mert a kiszemelt borbélyunk ezek az információk alapján fog javaslatot adni nekünk. Ha elhatároztuk magunkat és konzultáltunk borbélyunkkal milyen hajápolási technikák vállnak be, akkor már csak hátra kell dőlni és várni a kívánt eredmény elérését. Fontos megjegyezni, hogy bizonyos növekedési szakaszok sokszor nem fognak úgy állni, ahogy szeretnénk, ezért aki azt hiszi, hogy akár két évet ’’megspórol’’ a hajvágáson az téved. Ugyanis időközben érdemes frissítő vágásra ellátogatni a borbély – hoz, aki formát tud adni az aktuális hajhosszadnak és nem lesz kellemetlen, kezelhetetlen vagy rosszabb esetben vállalhatatlan frizurád növesztés közben. 

Hosszúhajból rövidre váltanál?

A rövid hajnak rengeteg előnye van, és előszeretettel kérik a vendégek is. Nyáron sokkal elviselhetőbb a meleg, divatos, sportos, viszont, ha azt gondolod, hogy a rövid hajjal nem kell foglalkoznod, bizony tévedsz… természetesen itt nem a kopasz vagy szinte kopasz viseletre gondolunk. A rövid hajjal kell még csak igazán törődni. Reggel felkelsz, belenézel a tükörbe, de elaludtad a hajad, megpróbálhatod ezt hajwaxxal kompenzálni, de nem olyan lesz, mint, ha egy barber shop – ban lőtték volna be a séród. Érdemes reggelente frissen kimosni, formára beszárítani, majd ezután jöhetnek a megfelelő hajformázó szerek. Ez bizony idő és energia… foglalkozni kell vele, ahhoz, hogy minden nap a legszuperebbül nézzünk ki.

A barber shop – pok megjelenése óta divatba jöttek a fade – ek vagyis az átmenetek. Emlékszünk a 90-es/2000-es években hogyan zajlottak a rövidhajvágások a férfifodrászatokban? ,,Oldalt 3mm felül olló” Ami gyakorlatilag azt takarta, hogy fodrászunk felül leollózta a tetejét, az oldalát egy mérettel jó magasra felvitte, majd a kettőt összestuccolta, vagyis összedolgozta ollóval és kész is volt cirka 6 perc alatt a frizura. A mai, természetesen itt a szakképzett és minőségi barber shop-pokra gondolunk, olyan átmeneteket varázsolnak, hogy még távcsővel sem találod a milliméterek fokozatos lépcsőit.

Összegezve az olvasottakat, teljesen egyéni, hogy kinek milyen hajhossz áll jobban. Ezért érdemes konzultálni egy barber – rel. Ha szeretnéd garantáltan kiváló szakemberekre bízni a kiválasztott frizurát, vagy pedig szeretnél tanácsot kérni, foglalj időpontot hozzánk online néhány kattintással, ahol rutinos borbélyokkal rendelkező barber shop  vár Budapest belvárosában.  A Rákóczi út 9. szám alatt az ELTE egyetem és a Tesco oldalában, az Astoria sarkától 100m-re.

További blogbejegyzések

Barberként a Barber Worldben

Barberként a Barber Worldben

Kedves Kolléga! Ennek a blog bejegyzésnek most Te vagy a célközönsége. Bizonyára, ha itt vagy és olvasod most a sorokat, foglalkoztat a gondolat, hogy mi lenne, ha én is a csapat részese lennék? Milyen lehet az élet ebben a barber shop – ban?! Egy barber shop Budapest...

bővebben
Legfelkapottabb hajstílusok 2024ben

Legfelkapottabb hajstílusok 2024ben

Ebben a blog – ban összeszedtük a legnépszerűbb hajstílusokat, ami a mai barber shop – pok világában elérhető, hogy könnyebb legyen nektek a választás, illetve a kommunikáció a választott barber – rel. Fontos megjegyezni, hogy a képeken látható modelleknek nem biztos,...

bővebben
A mullet avagy – Sweet home Alabama!

A mullet avagy – Sweet home Alabama!

A visszatérő ‘80-as évek frizurája: A mullet, ami megosztó, vagány és kell hozzá önbizalom. Manapság a barber shoppok szakemberei napi szinten találkozhatnak a vendégek által gyakran kért hajvágási stílussal, a mullettel. A mullet frizura a ‘80-as évek...

bővebben