barber blog barber world budapest szívében

Hogyan igazodjunk el egy barber shop – ban?

– Mi is az a barber shop?

A barber shop angol eredetű szó, a magyar megfelelője a borbély szalon. Fontos megjegyezni, hogy a barber shop férfiaknak szól. Az itt dolgozó szakemberek hajvágással, szakálligazítással és borotválással foglalkoznak, akiket barber – nek vagy magyarul borbély – nak nevezünk. A legtöbb borbély szalonban elérhetőek különböző welcome drinkek, azaz üdvözlő italok. Nálunk a Barber Worldben, sörre, két féle whisky-re, kávéra, három féle teára, szénsavas és mentes ásványvízre számíthatsz. Jelenleg Budapesten és az ország több pontján is rengeteg különböző barber shop üzemel, mondhatjuk, hogy nagy az országos lefedettség, melyek közül a vendég szabadon válogathat.

– Hogyan válasszunk barber shop –pot?

Ha már elhatároztuk, hogy profi szakemberekre bízzuk a rőzsénket, vagy a szakállunkat, már csak a megfelelő barber shop és barber megtalálása szükséges. Nagyon jó útmutató lehet a google térkép. Egyszerűen megnyitod az alkalmazást a telefonoddal és beírod a keresőbe a barber, barber shop, kereső kifejezéseket. Kiválaszthatod, hogy a vendég vélemények alapján rangsorolja az üzleteket. Ezeket egy ötös skálán osztályozzák, tizedes pontossággal. Ezek befolyásolhatatlan valós véleményeket tartalmaznak 99%-ban. Ha megtaláltuk a legjobb értékelésűeket és rákattintunk a barber shop nevére, akkor bővebben a véleményeket és válaszokat is megtekinthetjük, így biztos nem nyúlunk mellé. Ha kiválasztottuk a barber shop – punkat akkor már csak a megfelelő barber megtalálása a cél. A minőségi barber shoppoknak van elérhető weboldala, amin referenciamunkákat is megtekinthetjük illetve, megtudhatjuk a barber szakmai előéletét. Egy kis kutatómunka és szinte garantálva van a minőség és az elképzelt frizuránk/szakállunk kivitelezése. A Barber World értékeléseit itt láthatod.

– Mi a tradicionális hot towel shave?

Ha meghalljuk a barber shop szót, sokak egybekötik a rituális hot towel shave – el, vagyis a meleg törölközős borotválással, ami nem véletlen. A meleg törölközős borotválás menete, hogy különböző arcpuhító krémek segítségével, majd nedves forró törölközővel, bebugyoláljuk a teljes arcot. Ez hozzásegít a tökéletesebb borotváláshoz. Nyeles borotvával több irányban végezzük, szőrszáliránnyal ellentétesen is. Ennek következtében az arcbőrünk tökéletesen sima, borostamentes lesz. Végezetül hidegtörölközővel zárjuk a pólusokat majd aftershave-vel fertőtlenítünk. Mindenképpen érdemel legalább egyszer kipróbálni, hiszen nem hasonlítható össze az otthon végzett borotválással.

barber shop budapest hot towel shave

– Női vagy férfi barber legyen a választottunk?

Gyakorlatilag mind a férfi mind a női borbélyok ugyanazt a képzést kapták, szakmailag nem lehet megkülönböztetni. Ez inkább a vendégen múlik, szimpátia kérdése, hogy kire bízza magát, kivel csetel szívesen fél/egy órát. Sokan azon a véleményen vannak, hogy a férfiak jobban tudják, hogyan kell a szakállal bánni, hiszen a nőknek egyáltalán nincsen. Többen viszont azt a véleményt osztják, hogy női szemmel jobban lehet látni valójában mi is állna nekünk jobban. Tehát mindenképpen elmondható, hogy a barber hölgy vagy úr választása egyértelműen egyéni döntés.

– Hogyan foglaljunk időpontot?

Nálunk három lehetőség közül lehet választani. Telefonon, személyesen az üzletben vagy online a weboldalunkon keresztül. Javaslatunk szerint a legkényelmesebb az online foglalás. Az online felületen megtalálható minden szolgáltatásunk és minden szakemberünk. Ki tudod választani, kihez szeretnél menni és milyen időpontok elérhetőek. A foglalás befejeztével email és sms értesítőt is küldünk, melyen keresztül megtekinthető a foglalásod, sőt módosítani, átütemezni, vagy lemondani is tudod néhány kattintással. Az időpont automatikusan a google naptáradba is bekerül, hogy biztosan ne felejtsd el, mikor kell érkezned. Nálunk itt tudsz online bejelentkezni.

barber online booking

– Hogy magyarázzuk el mit szeretnénk pontosan?

Jó kiindulópont lehet, ha már otthon felkészülünk, lementünk néhány fotót a telefonunkra, néhány elképzelést. A választott barber készségesen el fogja mondani szakmai véleményét. Lehetséges, hogy nincs meg a választott frizurához a megfelelő hajtömegünk, hajszerkezetünk, vagy arcformánk. Hajlamosak lehetünk néhány barber modellel azonosulni, de nem szabad elfelejteni, hogy a látott kép nem csak a hajból vagy szakállból áll, hanem hozzátevődnek a karakterünk jegyei is.

– Mit NE csináljunk egy barber shop – ban?

Alábbi példák több év tapasztalatán alapulnak. Fontos, hogy mindig időben érkezzünk a foglalt időpontunkra, ne késsünk. Mi például 5 perc késést tudunk elfogadni. A nagyobb mértékű késések valaminek a rovására fognak menni, ami lehet a minőség, vagy a következő vendég megvárakoztatása, aki éppen időben érkezett. Ezért javasoljuk, hogy az időpontod előtt pár perccel érkezz. Kényelmes várónkban lehetőséged van elfogyasztani egy kellemes italt amíg várakozol kedvenc barber – edre.

A barber – rel való konzultáció után alaposan győződjünk meg róla, hogy eldöntöttük, milyen frizurát szeretnénk, milyen hosszúságban. A szolgáltatásaink időtartama és értéke egyféle frizurára értendő. Ne aggódj, minden esetben többször meggyőződünk róla, hogy biztosan tudod-e mit szeretnél és azt fogod kapni.

Tiszteljük a barber munkaterületét, Ne zavard munka közben. Van rá lehetőség, hogy amíg szépülsz, addig a párod vagy haverod várakozik az üzletben, viszont erre az esetre, kérünk a kialakított kényelmes váróban helyet foglalni.

Szakálligazítás közben igyekezz Nem beszélni. Könnyen előfordulhat, hogy cikk-cakkos lehet ápolt arcszőrzeted, ha mocorogsz.

– Milyen gyakran látogassuk meg barber szakemberünket?

Ez sok mindentől függ, legfőképpen attól, hogy milyen szolgáltatást veszel igénybe. Vannak vendégeink, akik hetente látogatják a barber shop szentélyt, de vannak olyanok is, akik két havonta. Általában, minél rövidebb hosszúságú a hajad, vagy az átmeneted kezdő mérete, annál gyakrabban érdemes eljönni. A hosszabb klasszikusabb stílusnál elég havonta is barber – ed látogatása. Természetesen tőled is függ, hogy mennyire viseled el a fülre rálógó hajtincseket. Ha már reggelente nehezebben tudod befixálni/belőni a séródat, az már jele annak, hogy bizony ideje időpontot foglani.

Találkozzunk az üzletben!

Barber World Astoria, Barber Shop Budapest szívében, 1088 Rákóczi út 9.

További blogbejegyzések

Barberként a Barber Worldben

Barberként a Barber Worldben

Kedves Kolléga! Ennek a blog bejegyzésnek most Te vagy a célközönsége. Bizonyára, ha itt vagy és olvasod most a sorokat, foglalkoztat a gondolat, hogy mi lenne, ha én is a csapat részese lennék? Milyen lehet az élet ebben a barber shop – ban?! Egy barber shop Budapest...

bővebben
Legfelkapottabb hajstílusok 2024ben

Legfelkapottabb hajstílusok 2024ben

Ebben a blog – ban összeszedtük a legnépszerűbb hajstílusokat, ami a mai barber shop – pok világában elérhető, hogy könnyebb legyen nektek a választás, illetve a kommunikáció a választott barber – rel. Fontos megjegyezni, hogy a képeken látható modelleknek nem biztos,...

bővebben
A mullet avagy – Sweet home Alabama!

A mullet avagy – Sweet home Alabama!

A visszatérő ‘80-as évek frizurája: A mullet, ami megosztó, vagány és kell hozzá önbizalom. Manapság a barber shoppok szakemberei napi szinten találkozhatnak a vendégek által gyakran kért hajvágási stílussal, a mullettel. A mullet frizura a ‘80-as évek...

bővebben