Legfelkapottabb hajstílusok 2024ben

Ebben a blog – ban összeszedtük a legnépszerűbb hajstílusokat, ami a mai barber shop – pok világában elérhető, hogy könnyebb legyen nektek a választás, illetve a kommunikáció a választott barber – rel. Fontos megjegyezni, hogy a képeken látható modelleknek nem biztos, hogy ugyan olyan hajszerkezete van, mint neked, ezért mindenképpen érdemes egy szakavatott borbéllyal egyeztetni, hogy valóban hozzád illik – e a választott style.

Crop

A frufru. A hangsúly egyértelműen a frufrun van. Felül hosszabb, ollóval elkészítendő, oldalt rövidebb, géppel, átmenetesen készül. Abszolút egyszerűen kezelhető és beállítható frizura, viszont megfelelő vastagságú haj textúra szükséges a precíz és mutatós elkészítéshez. Csekkold a képeket, és ha úgy gondolod, ez a frizura kifejezi a személyiségedet, egyeztess egy professzionális barberrel és valósítsd meg önmagad.

Mullet avagy – Sweet home Alabama!

A visszatérő ‘80-as évek frizurája: A mullet, ami megosztó, vagány és kell hozzá önbizalom. Manapság a barber shoppok szakemberei napi szinten találkozhatnak a vendégek által gyakran kért hajvágási stílussal, a mullettel. A mullet frizura a ‘80-as évek focistafrizuráját idézve tarol már jó ideje a frizuratrendek között. Nincs új a nap alatt, már néhány éve éli ismét fénykorát a mullet séró, ami régen tarolt ekkorát utoljára – a nagyszerű David Bowie például legendás volt a mullet frizurájáról, az akkori sztárok közül ő hozta ki belőle a legtöbb variációt, az biztos.

Ilyen vagy hasonló hajat szeretnél?

Foglalj időpontot!

Pompadour

Biztosan mindenki emlékszik még a pompadour hajstílus ikonikus alakjára, Elvis Presleyre, aki méltán híres volt a lázadásról. A pompadour eredetileg egy lázadó hajviselet. Elől megemelt hajtő és hátrafelé rövidülő, hátrafésült hajstílus. Nagyon elegáns megjelenést tud adni, egy modernkori, újragondolt pompadour barber hajstílus akár ez fade kíséretében. Ezzel a stílussal viszonylag többet kell foglalkozni, hogy mindig pacekül mutasson. Frissen kimosni, beszárítani, majd a megfelelő hajformázó szerekkel belőni/fixálni.

Quiff

Az előzőleg említett pompadour egyik fajtája. Ezt a következő jelzőkkel tudnánk illetni, laza, lezser, kócos, vagány. A patentre befésült pompadour ellentettje. Kevesebb törődést és waxozást igényel, mint a közeli ”rokona”. Itt nem érvényesül az a tény, hogy,,ne érj a hajamhoz, mert szétmegy” nyugodtan bele lehet túrni napközbe is, hiszen pont a rendezetlenség a legfőbb jellemzője ennek a stílusnak.

Barber World Astoria - quiff hajvágás barber shop

Ilyen vagy hasonló hajat szeretnél?

Foglalj időpontot!

Slicked back

Azaz a hátrafésült. Teljességében elegáns, kifinomult hajstílus. Abszolút kortalan még a gyerkőcöknél is nagyon vagányan tud kinézni. A felső hossznak legalább 12-15 cm hosszúságúnak kell lennie, hogy tökéletesen kivitelezhető és fixálható legyen. A legtöbb barber shop a lentebb található undercut – tal társítja ezt a frizurát.

slicked back hajvágás - barber world astoria barber shop budapest belváros

Flat top

Magyarul lapos tetejű. Ezzel a tipikus katonai hajviselettel, rengeteg akciófilm hősnél találkozhatunk. A lényege a nevében rejlik, a fej tetején lévő hajszerkezet tökéletesen egyforma hosszúságot ad. Nagyon pontosan és precízen kell elkészíteni ezt a hajstílust. A teljes hajtömeg felfelé szárításával kezdődik a folyamat. Itt is fontos megjegyezni, amennyiben ezt a frizurát választod, kérj tanácsot egy tapasztalt barber – től, hogy megfelelő-e a hajszerkezeted és a hajtextúrád, illetve, hogy az arcvonalaidhoz illik-e a Flat top.

Undercut

Vagyis az ”alávágott”. Legegyszerűbben úgy tudjuk körülírni, hogy kapcsolat nélküli a haj felső része az oldalsóval. Kétféle undercut hajvágási stílust különböztetünk meg. Az egyik, ami átmenettel készül viszont kapcsolat nélküli lesz a fejtetőn lévő haj az oldalsó hajrésszel. A másik verzió, oldal hátul egy méretre van vágva átmenet nélkül és éles a kontraszt a fejtetőn lévő hajjal.

hosszú haj undercut hajvágás - barber shop budapest belváros

Hosszú hajban undercut nullás átmenettel

Undercut haircut - barber world astoria

Rövidebb hajban undercut

Undercut one length - Barber Shop Budapest

Átmenet nélküli egy hossz undercut

Ilyen vagy hasonló hajat szeretnél?

Foglalj időpontot!

Spiky

A tüsis, előre – felfelé tüsisen elkészített és fixált hajstílus. Fontos szerepe az ollózási technika, hogy a tincsek könnyedén elkülönüljenek egymástól és egyszerűbben is lőhessük be a kívánt formát. Kérhetjük összedolgozva átmenetesen vagy esetleg kombinálhatjuk az undercut hajstílussal.

Buzz cut

A gépi hajvágás, gyakorlatilag egy férfias, egyszerű és nem kíván nagy törődést, még elaludni sem lehet. A legegyszerűbb buzz cut ami mindenhol egy méretre van vágva, felül, oldalt és hátul. Sokan gondolják, hogy ezért nem megyek barber shop – ba, veszek egy 3000.-Ft-os hajvágógépet és otthon letolom magamnak. Meg lehet próbálni, viszont itt sem mindegy, hogy milyen irányból, merre toljuk a gépet és a kontúrvonalakról már nem is merünk beszélni, hogy nagyon könnyen el lehet rontani. A buzz cut – ot még megspékelhetjük egy átmenettel, akár egészen bőrből indulóból, hogy szép, igényes hajviseletet és fejformát varázsoljunk.

Ha úgy gondolod sikerült bemutatnunk a legfelkapottabb stílusokat, vagy megvan a választásod, hogy melyik az, amelyik igazán hozzád illik és kifejezésre juttat, nincs más dolgod, mint az alábbi „IDŐPONTFOGLALÁS” gombra kattintani, lefoglalni az időpontodat és ellátogatni a szeretett barber szentélyedbe.

Barber Shop Budapest szívében, Barber World Astoria 1088 Bp. Rákóczi út 9.

További blogbejegyzések

Barberként a Barber Worldben

Barberként a Barber Worldben

Kedves Kolléga! Ennek a blog bejegyzésnek most Te vagy a célközönsége. Bizonyára, ha itt vagy és olvasod most a sorokat, foglalkoztat a gondolat, hogy mi lenne, ha én is a csapat részese lennék? Milyen lehet az élet ebben a barber shop – ban?! Egy barber shop Budapest...

bővebben
A mullet avagy – Sweet home Alabama!

A mullet avagy – Sweet home Alabama!

A visszatérő ‘80-as évek frizurája: A mullet, ami megosztó, vagány és kell hozzá önbizalom. Manapság a barber shoppok szakemberei napi szinten találkozhatnak a vendégek által gyakran kért hajvágási stílussal, a mullettel. A mullet frizura a ‘80-as évek...

bővebben
7 tipp a barber shopból

7 tipp a barber shopból

-Mi alapján válasszuk meg barber shoppunkat? Lehetséges, hogy eddig otthon vágattál, vagy férfifodrászatban, talán elköltöztél és új helyet keresel, úgy érzed, hogy szeretnél kipróbálni egy profi barber shoppot.  Esetleg szakállnövesztésre adtad a fejed és tanácstalan...

bővebben