A leggyakoribb kérdések

Nemrégiben felkerült a weblapunkra a  ’’GYIK”  azaz a Gyakran ismételt kérdések aloldal. Ezzel a bloggal szeretnénk még jobban kibővíteni a palettát, hogy mik a leggyakrabban elhangzott kérdések a vendégek felől. Egy biztos, a vendégek visszajelzéseiből és kérdéseiből megértettük, hogy a Barber World nagymértékben eltér a legtöbb barber shop –t ól. Mindig meglepődünk a kérdéseken, amit lentebb ki is fejtünk bővebben. A Barber World, mikor megnyitotta 2019-ben a kapuit, egy barber shop Budapest belvárosában, az Astorián, tudta, hogy valami professzionálist akar létrehozni. A harmadik év távlatában több mint hétszáz értékelés látott napvilágot a vendégeink részéről. Úgy gondoljuk, hogy mondhatunk mi bármit magunkról… itt bizony a vendég zsűri.

Na, de lássuk néhány kérdést, amivel a mindennapokban találkozunk…

– Egy másik barber shop – ban azt mondták, hogy 1,5 óra levágni a hajam, Ti is vállaltok másfél órás hajvágást?

Sokan érthetitek, hogy nehéz erre a megkeresésre bármit is válaszolni, hiszen több sebből vérzik a kérdés. A lényeg itt is, mint minden más szakmában, sok más területen, az eltöltött idő és a rutin adja meg a szolgáltatás minőségét és időtartamát. A Barber World – ben rutinos szakemberek dolgoznak és szolgáltatnak. Ahogy a mottónk is szól „válassz bárkit, csak is a legjobbat kaphatod”.

– Foglaltam időpontot online, de nem kaptam visszaigazolást, él az időpontom?!

A sikeres foglalással első sorban a weblapon találkozol, ezt követően email és sms formájában is kapsz egy automata emailt, ami tartalmazza a foglalási szabályzatot, a foglalt szolgáltatást, az időpontot és a választott barber – t. Sajnos a technika világába nekünk sincsen mindenre ráhatásunk és van, hogy homok csúszhat a gépezetbe. Ebben az esetben érdemes telefonon vagy email – ben érdeklődni.

– Dolgozik nálatok olyan barber aki tud hosszú hajat vágni?

A válasz „igen, mindenki tud”. Nagyon sok hosszú hajú vendég választ éppen azért minket, mert nagyon sok barber shop – ból elküldik őket, vagy elrontják, és nem szeretnének visszamenni. A hosszú hajú férfiaknak is a barber shopban a helyük! Ez pontosan olyan, mintha például a pékek csak sós süteményt tudnának sütni édeset pedig nem. Egy igazi szakembernek tudnia kell a szakma összes aspektusát.

Férfi hosszú haj vágás - Barber Shop Budapest Barber World astoria

– Hajgöndörítés szolgáltatás elérhető nálatok?

A válasz nem. Lehetséges, hogy léteznek olyan barber shoppok ahol foglalkoznak göndörítéssel, de őszintén szólva, mi még nem találkoztunk velük. Ezt a szolgáltatást bizony női/férfifodrászatokban kell keresni és nem barber shop – ban.

– Lehet , hogy késni fogok 10 percet, belefér?

Beszéljünk a leggyakoribb szolgáltatásról, a hajvágásról, aminek időtartama 30 percre van kalkulálva. Ha 10 percet késünk, két opció lehetséges:

Az egyik, hogy 20 perc alatt kell elvégeznünk a mosást, vágást és fixálást, ami valószínűleg a minőség rovására fog menni, aminek sem Te sem Mi nem örülünk.

A másik, hogy a következő időben érkező vendég idejéből ’’lopunk’’, de az semmiféleképpen nem lenne korrekt.  Mindenképpen javasoljuk, hogy érkezz akár 10-20 perccel az időpontod előtt, nyugodtan helyet tudsz foglalni a kényelmes várónkba és elfogyaszthatod a welcome drinkedet.

– Készítettek férfi manikűrt?

A válasz nem. Mi barber shop vagyunk és nem szépségszalon. A szolgáltatásaink közé tartozik a haj és szakállvágás, illetve a borotválás, legyen szó arcról vagy fejről.

– Mennyivel előre tudom lefoglalni az időpontomat?

A jelenleg elérhető online foglalási rendszerben 4 héttel előre lehet foglalni. A beosztást nagyjából ennyi idővel előtte készítjük el. Ha esetleg szeretnél ettől hosszabb távra foglalni, mert például fontos eseményed van és rendezett hajjal és szakállal szeretnél megjelenni és ragaszkodnál az időponthoz vagy a barber – edhez, nyugodtan érdeklődhetsz a recepción, hosszabb távra is tudunk adni időpontot és megpróbáljuk úgy szervezni a beosztást.

– A borbélyom mindig olyan jól be tudja fixálni/lőni a hajamat, de nekem otthon mégsem olyan jó, mit csinálok rosszul?

A fixálásnak is megvan a menete és a praktikái. A tökéletes fixálás, mindig frissen mosott hajjal kezdődik. Ha este kimostad és reggelre elaludtad, márpedig biztosak vagyunk benne, hogy valamennyire bizony el lesz aludva, már nem számít frissen mosott hajnak. Tehát, ha megvan a frissen mosott haj, egy hajszárító és egy kefe segítségére lesz szükségünk, hogy beszárítsuk a megfelelő irányba, ahogy hordani szoktuk. Ha megvan a szárítás, jöhetnek a megfelelő hajformázó szerek /ezekről a szerekről, hogy melyik kompatibilis a hajszerkezeteddel, nyugodtan kérj tanácsot bármelyik barber –től a Barber World –ben /. Fontos kiemelni, hogy megfelelő hajfixáló szerek. Van egy kedves vendégünk, akinek hajpúdert használunk a haja fixálására. Egyszer jelezte felénk, hogy ő is port használ otthon, de egyszerűen nem akar sehogy sem állni a frizurája… Majd kiderült, hogy az általunk használt hajtömeg növelő és fixáló por helyett ő otthon hintőporral próbálkozott.

Reméljük tetszett az írásunk és sikerült mosolyt csalni az arcotokra, köszönjük, hogy elolvastátok. A fent említettek mind megtörtént kérdések és események. Ha bármivel kapcsolatos kérdésetek merülne fel, írjátok meg nekünk az info@barberworld.hu email címre és igyekszünk a legjobb tudásunk szerint a leghamarabb válaszolni.

További blogbejegyzések

Barberként a Barber Worldben

Barberként a Barber Worldben

Kedves Kolléga! Ennek a blog bejegyzésnek most Te vagy a célközönsége. Bizonyára, ha itt vagy és olvasod most a sorokat, foglalkoztat a gondolat, hogy mi lenne, ha én is a csapat részese lennék? Milyen lehet az élet ebben a barber shop – ban?! Egy barber shop Budapest...

bővebben
Legfelkapottabb hajstílusok 2024ben

Legfelkapottabb hajstílusok 2024ben

Ebben a blog – ban összeszedtük a legnépszerűbb hajstílusokat, ami a mai barber shop – pok világában elérhető, hogy könnyebb legyen nektek a választás, illetve a kommunikáció a választott barber – rel. Fontos megjegyezni, hogy a képeken látható modelleknek nem biztos,...

bővebben
A mullet avagy – Sweet home Alabama!

A mullet avagy – Sweet home Alabama!

A visszatérő ‘80-as évek frizurája: A mullet, ami megosztó, vagány és kell hozzá önbizalom. Manapság a barber shoppok szakemberei napi szinten találkozhatnak a vendégek által gyakran kért hajvágási stílussal, a mullettel. A mullet frizura a ‘80-as évek...

bővebben